Beat The Heart – Waiting For A Sequel

Stockholmsbandet Beat The Heart släpper en EP:n Waiting For A Sequel med fyra rykande färska låtar. Bandet som består av bröderna Flemström (Nicolas på sång/gitarr och Kim keyboard/sång) och bröderna Veronese (Andreas på trummor och Johan på leadgitarren) och självklart Filip Wästberg på basen.

Bandet som spelat in EP:n i en studio byggt på loftet av en lada (helt underbar historia) slår ner som en bomb på denna fyra spår starka skiva.

Att skivan spelats in uppe på ett loft hörs verkligen inte. Istället så blir varje spår på skivan ett eget unikt ljudlandskap. Det är storslaget och näst intill grandiost på sina ställen. Men ändå hela tiden med en lekfull känsla dansandes runt sig. Det blir aldrig för storslaget så att musiken glöms bort eller drunknar i sig själv. Titelspåret skulle kunna få en luftballong att stiga mot solen.

I sina bästa stunder låter bandet i mina öron som att Coldplay och Broder Daniel skulle hamnat i en lekfull session i replokalen. Där Broder Daniels gitarrdriv och svärta möter Coldplays monumentala popmusik. Slutet på Like Marylou är onekligen ett väldigt starkt bevis på min tes. Ingen dålig kombination, inte dåligt alls.

Min lägenhet blev femton kvadratmeter större när jag höjde volymen i det slutpartiet.

Det ska bi väldigt trevligt att se var det här släppet tar bandet. Den här EP:n förtjänar sin publik och den förtjänar i allra högsta grad beröm.