SVT

Balsam för själen

I ”Alla är fotografer” utforskade Henrik Schyffert och Johan Rheborg sina fotokunskaper med olika utmaningar och inspirerade säkert en och annan hobbyfotograf på vägen. Men så här några månader efter att serien sändes på SVT är det något annat jag har tagit med mig: Vinjettmusiken.

Kanske var det redaktör Sigge Eklund som valde Den minsta av segrar av 1900 till vinjetten, kanske var det någon annan i teamet. Vem det än var skulle jag vilja ta vederbörande i hand och tacka för upptäckten.

Det här är svensk melankoli tonsatt. Jag kan plocka fram den när som helst och vaggas in i den lugna melodin. Jag kan lyssna på den om och om och om igen. Det är balsam för själen.

Lyssna och njut.

1900 är ett soloprojekt av Christian Gabel, trummis i Bob Hund. Den självbetitlade skivan finns på Spotify.