Bad Wire har ordet

Idag sitter jag halvt insnöad i min lägenhet. Planen för kvällen var en kvällskurs i att ympa träd och buskar.

Låter kanske lite udda men en helt normal kvällsaktivitet för mig som studerar till landskapsarkitekt. Att ympa innebär förresten att ta två eller flera växtdelar och få dem att växa ihop till en individ.
Lite som Frankensteins monster.
Komponera ihop en växt precis efter hur en nu vill ha den. Du kanske märker vart jag är på väg.
När jag sitter här och skriver är det svårt att inte säga något om likheterna mellan mina intressen musik och växter.
Musikaliska rötter och genrer som grenar. Omgivningarna och jorden jag är planterad i. Rötterna har jag alltid med mig men mina musikaliska grenar ympar jag fast hur jag vill. Jag tillför lagom mycket näring.
Gärna i form av Mariam Wallentin, Robert Wyatt, David Longstreth och Kali Uchis.
Just nu väntar jag på att skörda de svårodlade vinyl-frukterna. De tar lång tid på sig att mogna men borde vara redo 1:a mars ungefär. Dagen efter blir det skördefest på Scala teaterns källare (hehe, alltså jag ger mig inte!) Sedan lär jag vara ganska mätt på just den där frukten ett tag.

Som tur är har jag några frön som ligger och gror lite i smyg.
I avlägsna hörn av min hjärna och på min hårddisk väntar de på att planteras.
De ska få lite kärlek nu i vår och så får vi se vad som växer upp framöver.

 

Bad Wire – As For Now