Annie Hagvil

Atombomben är släppt – på Spotify

Äntligen på Spotify: Ett av de mest intressanta svenska banden 2014. Lyssna och njut av At the deep end med Atombomb.

När jag häromdagen listade de bästa låtarna på den här sidan av årsskiftet så glömde jag en låt. Göteborgsbandet Atombomb släppte sin låt At the deep end redan under årets första vecka och jag föll för den direkt. Omåttligt snygg indie.

Så hur kunde detta klavertramp ske? Kanske för att låten bara låg på Soundcloud. Det är inte så att jag vill pissa på Soundcloud, även om webbsajten är halvbra har de en app som är minst lika bra som Spotify. Och det är inte så att jag tycker att om man inte finns på Spotify så finns man inte. Men. När 99 procent av musiklyssnandet sker genom nyss nämnda musikjätte så är det lätt att även bra låtar glöms bort om de inte finns där.

Hur som helst. Från och med idag finns Göteborgsbandet glädjande nog på Spotify och At the deep end ligger snyggt och prydligt i min lista med namnet ”2014”.

Singeln har förresten fått en b-sida också, med det snygga namnet Idlewild. Minst lika bra den.

Så, njut av Atombomb via Spotify. (Och om du är en riktig skivsamlare – lugn, en vinyl är på gång).