Björn Adriansson

Arsadi har ordet

Hejsan alla musikälskare! Vi är fyra killar från Uppsala som startade ett popband för ett år sedan. Vi kallar oss ARSADI och vi har släppt vår andra singel Love Should Be Like, dessutom har vi fått äran av Drefvet att berätta lite om låten och oss själva.
Så vilka är vi i ARSADI då?

Jo, bandet består av Anthony Bachtiar på sång och klaviatur, Pedram Effati på trummor samt Feria Hikmet och Nils Öberg på växelvis gitarr och bas. De första tre kommer ursprungligen från Karlstad medan Nils är stolt Sörmlänning från Nyköping. Vi alla hamnade i Uppsala för studier vid universitetet och medan två numera är färdiga med sina masterprogram i Molekylär medicin och Medicinsk nuklidteknik, slutför en tredje läkarprogrammet och en fjärde sin master i Sociologi.
Dock tänker vi inte lägga mer fokus än så på oss själva och vår biografi, för det går att läsa på massa andra ställen.

Vi vill hellre berätta om vår nya singel, hurra!

Love Should Be Like skrevs för ungefär tre år sen när Anthony kom tillbaka till Sverige efter ett läsår musikstudier i London.
Den handlar till viss del om hemlängtan, om en person på en ny och okänd plats som dagdrömmer sig tillbaka till en mer oskuldsfull tid bland familjära skogar och trygga platser.
Med den återkommande texten i refrängen

Swim in my river and swim in my mind.
Search in my stories and see what you find

förmedlar den även en längtan efter kärlek och efter något mer genuint än korta romanser och ytliga omgivningar.
Love Should Be Like har tagit inspiration från olika genrer melodi- och arrangemangmässigt.
Musikaliskt är den inspirerad både av, tror det eller ej, en traditionell folkmelodi från 1822 nämligen Ack Värmland du sköna, liksom av Hold Back The River med James Bay.

Med denna bakgrund inger på samma gång en känsla av vemod som hoppfullhet.
När låten skrevs, var den endast för akustisk gitarr och sång och hade en försiktig och något minimalistisk känsla, men när den togs med till replokalen blommade den ut och fick ett helt nytt liv med full bandsättning.
Love Should Be Like fick den sorts energi som om ett tåg försiktigt rullar igång och sen bara dundrar fram genom de grönskande landskapen! Inspelningen skedde i våras hos Youth Recordings i de värmländska skogarna utanför Karlstad.

Pedram och Feria på trummor och bas skapar ett stadigt och fartfyllt sväng och Nils smetiga gitarrer och Mark Knopfler-liknande solo i kombination med Anthonys färgade ackord på pianot sätter en svängig jazz- och rock-touch på denna popdänga.
Vi ville ha ett stort och mäktigt sound och älskar när det är tryck i låtarna.
Musik ska upplevas med hela kroppen, inte bara genom öron och ögon.
Det är något som vi försöker bibehålla i alla våra låtar, att det ska kännas i kroppen att det svänger.
Med hjälp av Filip Sjögren som har spelat in och mixat låten så tycker vi att vi har kommit riktigt nära den känslan.
Avslutningsvis hoppas vi att ni kommer att njuta av Love Should Be Like och att ni får en känsla av hoppfullhet och kastar er ut och i livet och gräver djupare i vad ni tar er an. Vi vill tacka Drefvet för detta utrymme, Filip Sjögren för allt bra jobb,
Tobias Carlsson för en magisk master och Björn Adriansson för det himmelska singelomslaget.
Vi hoppas att vi får träffa er lyssnare där ute i musikdimman.

Tack för oss!

Yours truly, ARSADI

 

Arsadi – Love Should Be Like