Björn Adriansson

Arsadi – Cold Thoughts

När Arsadi förra året släppte singlarna Green Walls och Love Should Be Like blev jag alldeles knäckt. Från ingenstans dök de upp. Poplåtar så perfekta, så självklara från en grupp som inte fanns på min radar. Nu är det dags igen. Äntligen.

Cold Thoughts går i samma mönster som föregående släpp. Vacker spröd popmusik som värmer och letar sig in i medvetandet efter en lyssning.
Soundet är så proffsigt så man inte undrar om Arsadi fuskat med historien.
Såhär fantastiskt tajta ska inte gröngölingar vara.
Jag är vansinnigt glad att jag hittade Arsadi. Det ska bli väldigt spännande att följa bandet i fortsättningen.

Om låten skriver bandet såhär

Låten avspeglar hur det kan va att ställas inför sin nya verklighet när en större förändring sker eller har skett i livet. Texten går djupare in på hur jobbigt det kan vara att möta sanningen, så jobbigt att man hellre stänger av sina känslor, kyler ner sitt inre och lägger sitt sinne på is. För att inte helt gå under stänger man ute verkligheten och avskärmar den bistra sanningen. Minnen och sanningar som trängs undan och målas om till något mer hanterligt.
Men med musikens högre tempo och ljusare klanger kan man höra en hoppfullhet som sprider sig mellan textraderna. Det är enkelt, glatt, färgat och komplext samtidigt och vemod och hopp blandas till en svängig mix som få kan sitta still till. På så sätt blir det någon sorts språngbräda in till framtiden efter att tiden har läkt de flesta såren och man återigen kan dansa med sitt varma sinne.

 

Arsadi – Cold Thoughts