Jcqueline Music

Årets viktigaste influenser enligt Broby Timme

Det är listtider. 2014 ska sammanfattas och Drefvet passade på att ge pennan till uppkomlingen Broby Timme, vars svenskspråkiga poppunk förgyllt senhösten, med uppgiften att lista de fyra viktigaste influenserna som året bjudit på.
Idag bjussar vi på resultatet.

Så är det äntligen dags för årslistorna igen… För Broby Timme-del – som är ett nystartat sidoprojekt med ett släpp i ryggen, så är det första gången som chansen dyker upp till att sätta ihop en årslista helt baserad på egna referenser. Nu gäller det 2014 års största influenser som ska ögnas igenom och det kommer bli idel musikaliska inslag. Håll till godo.

VÄNTAN
… I väntan på The Wombats nya platta så har A guide to Love, Loss & Desperation och This Modern Glitch spelats i stort sett dagligen tillsammans med senaste singeln Your Body Is A Weapon. Kan inte påpeka nog mycket hur viktigt det här bandet har varit för att Broby Timme till slut skulle växa fram. Kommer till Sverige (Debaser Medis, Sthlm) den 23 mars 2015.

SVENSKA TEXTER
… Är ologiska, alldeles för raka och krångligt svåra att skriva tills man lyssnar på såna som gör det med finess och lekfullhet. Spellistan med Bob Hund, Nacka Skoglund, Säkert!, Jakob Hellman, Trubbel och Markus Krunegård gör det helt enkelt lite mindre ångestfullt att utnyttja sitt modersmål.

THIN LIZZY
… Den enda anledning som egentligen behövs till att skriva gitarrbaserad musik. Beskrivs ofta lite missvisande som hårdrock men bör väl egentligen placeras i popfacket? Phil Lynotts sångrytmik är helt fantastisk. Aningen nördigt att gå in på men börjar man väl tänka på det så blir det bara bättre och bättre. Major Influence!

SKRIVA OCH LYSSNA PÅ MUSIK
… Har tydligen spenderat 10,328 minuter på att lyssna på musik på Spotify. Börjar man tänka på att Spotify inte är ens primära musikval så känns det som att denna siffra minst ska dubblas. Släng på timmarna som spenderats med att skriva och spela in egen musik så är det ganska många timmar om dagen, under en ganska stor del av året som spenderats. Med det sagt så kan musikåret 2014 för egen del sammanfattas som ganska bra (även fast 2015 bara kan bli bättre).