Rvan Vliet

Äntligen ett försök att invadera Sverige

En holländare som tagit sitt namn från en dansk cyklist.
Ett fjärde album på marknaden.
Äntligen ett försök att invadera Sverige.

Jag talar om Blaudzun. Jag talar om albumet ”Promises Of No Man’s Land” vars titelspår är ett överdjävligt magiskt nummer till musikalisk eufori. Jag talar om ett besök på sommarens Bråvallafestival.

Referenserna som droppats kring den här holländaren och hans musik är många. Själv hör jag Deportees, Christian Kjellvander, Eddie Vedder och valfri countrysniffare i samma person. Jag har en man med en fantastisk ton som inte kommer att vara okänd för den svenska publiken särskilt länge till.

I slutet av juni ställer han sig på festivalscenen i Norrköping. Redan nu MÅSTE ni lyssna och bilda er en egen uppfattning.