Ännu en fantastisk låt från Skogen Brinner

Retrorockarna Skogen Brinner från Linköping är tillbaka med en ny låt och tillhörande video som är lika enkel som spejsad.

Framför allt innehåller Mr. Fantastic ett smittande riff, ett snyggt taktbyte och ett fantastiskt solo från David Forsberg. Och så lite skön 70-talsorgel.

Jesper Aronssons sångröst kan man inte heller få nog av. Han levererar texten med sådan inlevelse att det inte finns någon tvekan om att han menar varje ord.

Du tror du är Mr. Fantastic
Att du ska styra här för gott
Är du den nya tidens frälsare
Till vårat land som ruttnar bort

Den stora frågan är förstås: Vem är denne Mr.Fantastic? Jag frågade Jesper Aronsson:

– Ja du, vi hade en diskussion om det senast i förra veckan. När jag skrev texten vet jag inte till hundra om han hade något ansikte direkt. Var väl mest en reaktion på gubbväldet och dess förskönade självbild. Men i diskussionen kom vi fram till en beskrivning som alla var nöjda med ” Den handlar om en superhjälte som flippat och börjat använda sin krafter till ondo på samhällets bekostnad, samt brädat dig på Ica och snott din brud”

Hur kom idén till videon?
– Det verkar ha blivit en grej för oss att göra någon slags hommage till tuffa australienska band när det kommer till att göra videos, hehe. Första videon gick ju hyfsat så vi fortsatte i samma spår, dock med ett annat band. Samt att det är det roligt när någon får tänka som fan för att komma på vart det kan ha kommit ifrån. Men jag kan ju avslöja till dig om du vill se inspirationskällan som är jävligt tuff: Master’s apprentices med låten Michael.

Är uppföljaren till debutskivan ”1st” på gång?
– Vi har pratat om det ja, kanske inte än på en stund, men det hoppas vi. Vi är inte de mest snabba när det gäller att göra låtar. Men tanken är väl med ett släpp framöver någon gång.

Gör ni något annorlunda i det nya materialet jämfört med förra skivan?
– Vissa förändringar tycker jag mig märka. Det har blivit lite mer driv i vissa delar, och till singeln har vi introducerat en korg ms-20 till familjen, dock använd sparsmakat men ändå. Och våran gitarrist har bytt ut sin älskade topp. Nu blev det materialsport, sorry.