Anders Wendin går på knock

Aldrig, inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att Anders Wendin med sitt band kunde dra upp en sån storm. Aldrig. Men gång på gång på gång blev jag motbevisad. Turnéstoppet i Norrköping blev en kväll att minnas. 

Från första andetaget i öppningslåten Min kompis farsa betalade svart står det klart vart denna fredagskväll är på väg. Rakt ut i rymden. Det är en sån fruktansvärd energi som pulserar ut från scenen. Anders Wendin med grymt stylish hatt i mitten och blåssektionen på sin ena flank bestående av Gustaf Bendt och Viktor Brobacke som blåser livet och själen ur sina stackars instrument. Så mycket känsla i varje framförande så man får gåshud när man tänker tillbaks.

Vid Anders Wendins andra sida finns  den löjligt begåvade Henrik ”Kisa” Nilsson. Med den uppsättning går det bara inte att misslyckas. Alla musiker på scenen gör den här kvällen till så mycket mer än bara en konsert. Det blir ett väckelsemöte.

Låtarna från nya skivan ”Dom ska få se vem dom roat sig med”, sitter bergsäkert. Det märks att bandet grottat och nött otroligt många timmar i replokalen. Lämna lampan på skapar vågor bland publiken som aldrig stillar och där Du måste kunna gå blåser upp till monstervågor. Det är så snyggt framfört, så innerligt, så jävla tajt så man tappar andan.

1952 med Herr Brobacke på munspel fick ett nytt liv i live-skruden än vad den har på skivan. En bra låt blev väldigt mycket bättre och en själ som tog sig in under huden. 

Den glädje-tsunami som väller ut från scenen är fysiskt omöjlig att värja sig emot. Låt efter låt efter låt framförs med sån självklarhet och smittande känslor att du inte kan göra annat än att le.

När gamla Pengabrorsan-smycket Dom vet ingenting om oss briserar från scenen. Ja då är kvällen fulländad. Då blir det ett knockoutslag som dånar och ger eko genom hela staden. Mina höfter får eget liv och jag kan bara ge efter.

Kvällens sista vykort Snart kommer det en båt blir den perfekta avslutningen. Vackert och avskalat. En välbehövlig nedvarvning efter detta maratonlopp av eufori och glädje.

Så passa på att se Anders Wendin på denna miniturné. Du kommer absolut inte ångra dig.