Anders Wendin debuterar

Nytt namn, ny skiva. Samma själ. wendin-cover

Anders Wendin a.k.a Moneybrother a.k.a Pengabrorsan släpper under eget namn en skiva på svenska. ”Dom ska få se vem dom roat sig med”, är till skillnad från förra släppet (Moneybrother) inspelad i en väldigt spartansk hemmabygd studio.

Hela skivan spelades in på de Wendinska ägorna. Och det hörs. Det är enkelt, i vissa fall väldigt naket, men trots detta så blir det aldrig tunnt. Varje spår har sin egen identitet och hjärtslag och en unik förmåga att fylla upp rummet till en bristningsgräns.

Det spelar ingen roll om det är fullt pådrag som i första singeln Lämna lampan på eller den vansinnigt fina Snart kommer det en båt (briljant gästspel på gitarr av José Gonzales), låtarna lyfter till himlen.

Nytt namn till trots så finns mycket att känna igen. De soulfulla låtarna man lärt sig att känneteckna med Wendin. Du måste kunna gå nu och ovan nämnda singel är glädjeexplosioner och inbjuder till dans dans dans.

 

Men på skivan visar sig också en ny, inte lika vanlig sida av Anders Wendin. Den enkla, avskalade, med rösten som bärande intrument. 1952 är ett lysande expempel. Enkelt, avskalat men rasande svängigt.

 

Så håll utkik efter denna debutant. Han går säkerligen en lysande framtid till mötes.

.