Anders Enda Barnet tar Bästkusten till dig

Bara efter några sekunder in i Anders Enda Barnets singel This City Is Dark And Silent tänker jag att det här låter väldigt Göteborgskt. Och det är verkligen menat som en komplimang.

Så hur låter då ett Göteborgskt sound? Hade jag kunnat svara på det hade jag flyttat till Bästkusten, blivit producent och dunkat ut hits som om jag vore Max Martin. Men just i det här fallet handlar det mer om känslan i musiken. Det finns liksom en klang i hela ljudbilden som är så..så..ja Göteborgsk.

Anders Enda Barnet är sångaren och pianisten Anders Göranssons soloprojekt. Efter att ha kuskat världen runt som musiker med akter som Maia Hirasawa, Rambling Nicholas Heron, Vindstyrka 12, Hästpojken, Daniel Johnston och Kristoffer & the Harbourheads bestämde sig Anders för att det var dags att spela in ett soloalbum.
I Anders nybyggda studio på västkusten där albumet ”I Was Quiet” spelades in samsas de gamla syntharna, Farfisaorgeln, loppistrumsetet, Fender Rhodes-pianot med en bäddsoffa och ett Tv-spel.

Sångerna behandlar ämnen som åldrande, politik, grubblande, båtar, flygplan, nedlagda tågstationer, tystnad, vredesutbrott, genetik, skateboarding, mentala diagnoser, självbedrägeri och villaförorter.

Plattan som (förhoppningsvis) kommer inom en snar framtid är fullproppad med poplåtar som allihopa har den där känslan. Oavsett om det är efterfest-ballader (Fool Yourself) eller förfest-pop (I´m Thinking About The Beast) så är den rödaste av trådar känslan.

Skivan är till större delen inspelad av Anders själv men på ett par spår finner vi några gamla bekanta till sångaren.
Medverkande:
Maia Hirasawa medverkar i duetten ”Fool Yourself
Hampus Öhman-Frölund (Jens Lekman, Olle Ljungström m.fl.)
Victor Furbacken (Hästpojken, Franska trion, Anna Järvinen, Stefan Sundström)
Daniel Skoglund (Daniel Norgren, Rambling Nicholas Heron).
Anders Grahn från Daniel Norgrens band finns med på kontrabas på ”I have
passed it on
”. Låten är inspelad på en skola och lyssnar man noga kan
man höra bambatanterna skramla med porslin.

Jag kan lova att plattan är värd att vänta på. Den här debutplattan kommer göra spår och lämna ringa på vattnet. Var så säkra på det. Tills dess så passar vi på att njuta av singeln. Eller hur?