And the rumours flew around that I have some friends underground – Malin Kojola har ordet

Det börjar som ett hav med stora svallande vågor, sen sjunker man sakta ner till botten. Vägen upp är tung och tröttsam. Lungorna krymper ihop som russin och trycket i öronen gör så att inga tankar lyckas fly. Man får kämpa sig upp till ytan för att få luft.

Att skriva låtar är min terapi. Det är bättre att få ut tankarna på papper eller till ord än att de snurrar runt i huvudet och tär på min energi. En av mina låtar (Underground) handlar om just de känslor man kan känna när man är mitt inne i det allra jobbigaste. Ibland är det tungt att prata om hur man mår och ibland försöker man göra det enkelt för att slippa följdfrågor. Man svarar personer med ett framtvingat leende medan ens inre mer eller mindre håller på att rasa samman. Jag tror att många är rädda för att de ska framstå som svaga personer. Vissa kanske t.o.m. skäms över att deras egna problem inte känns ”tillräckligt” stora för att grubbla på. Till sist hamnar man i en ond cirkel.

Men man kan må dåligt på så många olika sätt och vilket sätt det än är så är det viktigt att veta att det är okej och framförallt att veta att man inte är ensam. Det blir liksom en del av ”the healing session”. Därför är det så viktigt för mig att nu få ge ut mina låtar där inspirationen är hämtad från både mina egna och andras livssituationer.

Alla har vi ett liv men att leva är inte alltid så självklart. Vi behöver varandra, speciellt nu när hösten är som mörkast.

 

Malin Kojola