Per Möller

Alpaca Sports har läst på läxan

Alpaca Sports från Göteborg har lyssnat igenom sin 90-tals indie. De kan den utan och innan. Det hörs att hemläxan är gjord och betyget blir ett MVG med guldstjärna i kanten. alpaca sports

Debutskivan ”Sealed with a kiss” är lika mycket en fullproppad godispåse med sockersöta popkarameller som en hyllning till de band som satte Sverige på popkartan för några årtionden sedan.

Det låter stundtals som de snälla lekfullt harmoniska melodierna som slet Cardigans från Småland och ut i vida världen. Men minst lika mycket Wannadies och Popsicle.

Namndroppande i all ära. Trots att Alpaca Sports låter 90-tal så känns ändå musiken som en frisk och fräsch vårvind från västkusten. Indiepop 2.0. Andra generationens indiepopare om man så vill.

På denna tiospårs-debut samsas dansanta solskenshistorier som Just for fun eller He doesn´t even like you med picknick-i-gräset-vackra låtar som Just like Johnny Marr.

Det här är en väldigt fin debut. En sån debut som är svår (omöjlig) att sluta lyssna på. Nynna till. Dansa till. Lite till. Bara lite till.

Alpaca Sports debutskiva har definitivt satt bandet på min popkarta.

.