Alkberg provocerar med moderathån

Efter att Kartellen och Timbuktu svingade mot Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson i Svarta duvor och vissna liljor kommer nu nästa låt som rör om i den politiska grytan.

Det är Mattias Alkberg som står för provokationen den här gången, med första släppet från hans nya punkprojekt Södra Sverige. Låten heter Nöff Nöff och låter så här:

Alkberg skräder sannerligen inte orden. Beatrice Ask, Carl Bildt, Per Schlingmann tillsammans med resten av Alliansen plus Jimmie Åkesson får ta emot några tunga verbala smällar.

Reaktionerna har förstås inte låtit vänta på sig. Svenska Dagbladets Clemens Poellinger jämför Alkbergs lyrik med Svenskarnas partis retorik – båda är lika dumma.

Personligen kan jag inte riktigt förargas av låten. Det är starka formuleringar – men det är bara musik det handlar om!  Ska vi prata farligt så kan vi prata om att nazister tillåts marschera på gatorna. Den här låten är lika ofarlig som Svarta duvor och vissna liljor.

Om man lägger det politiska budskapet åt sidan och fokuserar på musiken så är ju det här dessutom en fantastiskt bra punkdänga på en och en halv minut. Det är inget dåligt band som Mattias Alkberg har satt ihop – Henke Palm från In Solitude, Frans Johansson från Les Big Byrd och Anton Nyström från Statik Eyes deltar.

Skivan dyker upp i augusti – och ska bli mycket spännande att höra.