Alina Devecerski sparkar in dörren

Ingen människa i detta avlånga land kan ha missat monsterhiten Flytta på dej. Denna fantastiska uppkäftiga electrodänga slog ner som en bomb våren 2012. Låten blev listetta i Sverige, Norge och Danmark, ytterst välförtjänt.

Debutalbumet ”Maraton” innehåller en hel drös med fantastiska låtar. Där jag personligen håller De e dark nu, som en av de bästa svenska släppen på många år. En sån där låt jag bara inte tröttnar på.

Men då var då och nu är nu. alina

Alina Devecerski är tillbaka. Och givetvis i sann Devecerski-anda så ber hon inte om lov. Hon fullkomligt hoppsparkar in dörren för att visa och bevisa att hon är tillbaka. Första singeln Armé lämnar inga fans besvikna. Det är samma smittande medryckande trummor, samma driv och energi som blivit Alina Devecerskis trademark. Samma sång sprängfylld med självförtroende kryddat med en stenhård refräng som får väggar, golv och höfter att skaka. Låten attackerar lyssnaren.

Textmässigt hamnar singeln helt rätt i tiden med hjärtan till vänster och en uppmaning att brotta ner hatet. Om intentionerna är att belysa temperaturen på dagens Sverige låter jag vara osagt. Men texten fastnar, som en dumleklubba.

Alina Devecerski är tillbaka. Hon har samlat ihop armén och är redo att ta över.

Jag höjer vit flagg.