Albin Eidhagen har ordet

Vissa låtar tar månader att skriva klart, andra som t.ex. Run Run Run skrevs klart i ett svep.

Jag har under lång tid nästan uteslutande skrivit på engelska men har senaste året börjat skriva mer och mer på svenska. När jag började på Run Run Run satt jag med gitarren och sjöng lite fraser på engelska över versen men när när jag kom fram till refrängen gled fingrarna upp längs med halsen. ”So I run run run run….” och sen började jag instinktivt sjunga på svenska. Jag kan inte riktigt minnas hur det gick till, det bara blev så. Det kan inte tagit mycket längre än en timme att skriva låten, även om jag jobbat vidare på den under en längre tid.

För mig handlar texten I huvudsak om hur dåligt folk mår psykiskt. Andelen unga som mår piss ökar och det blir allt svårare att hålla varandra om ryggen, speciellt om man själv vacklar. Men låten kanske betyder något helt annat för någon annan och jag vill inte skriva någon på näsan.

Jag delar en lägenhet med en vän, Christian Tammi, som är basist och hade en kontrabas hemma när jag jobbade med Run Run Run. Jag har studio i sovrummet, så jag började spela in en demo på låten och han fick lägga kontra och även kör tillsammans med Rebecca Lundholm. Sedan spelade jag in trummor med Karl Hovmark, elgitarr med Jimmie Nilsson och pedal steel med Theo Stocks i en större studio.
Resten är inspelat och även mixat i sovrummet.