”Det är då hitsen kommer.” – Drefvet tar ett snack med Agent Blå

Första gången jag kom i kontakt med Agent Blå var på Where´s The Music-festivalen. Jag föll omedelbart för det skitiga, distade, naiva soundet. Låtarna som bandet hittills släppt har spelats sönder och samman här hemma. Så när det nu är dags för självbetitlat debutalbum så kände jag mig tvungen att stämma av med Gbg:arna inför släppet.

Jämförelser med Broder Daniel hit och dit. Nu har ni chansen att göra er av med spöket en gång för alla.
För den oinvigde, hur låter Agent Blå?

Agent blå spelar väldigt reverbdränkt pop med inspiration från drömpop, gothrock & postpunk. Väldigt mycket driv och inte så många lugna stunder. Går att jämföras med band som tex Broder Daniel.

När jag lyssnar på era låtar slutar det alltid med samma sak.. Jag börjar gräva i mina vinylbackar och lyssnar på gamla brittiska hjältar. Vilka musiker, band inspirerar er till ny musik?
Vi har alla olika band som vi inspireras väldigt mycket av, allt från Suede till Toto beroende på vilken medlem du frågar. När vi skriver som bäst är dock när vi alla sitter vid respektive instrument och bara spelar.

Någon får en idé och börjar spela, någon annan följer med. Det är då hitsen kommer.

Vad har Göteborg som stad betytt för er?
Det är ju självklart att Göteborg har betytt väldigt mycket. Göteborg har alltid bjudit på band som tar fram otroligt bra musik, även ifall det var mer förr än just nu. Det är inte heller bara musiken, det har fört med sig en stil med t ex kläder och sätt att vara.

Det är inte nödvändigtvis så att vi försöker kopiera det alla andra har gjort men det har absolut inspirerat.

Efter det så efterlängtade debutalbumet, hur ser den närmsta framtiden ut?
Det blir väl antagligen en del spelningar, någon turné utrikes, kanske inrikes, kanske med något annat bra band från Luxury.
Det kommer inte heller att dröja länge alls till vi släpper något nytt, så det ska bli skoj.

Agent Blå släpper sitt självbetitlade debutalbum 9:e juni