62 000 Hives-fans kan inte ha fel

The Hives
Bråvallafestivalen
2014-06-27

Att The Hives skulle vara svinbra är väl det minst förvånande på hela festivalen. Men ändå – man golvas totalt av showen.

Som kollega Holmqvist skrev när han listade de fem akterna han såg fram mot på Bråvalla så har det mest handlat om annat än musik för The Hives den senaste tiden. En långdragen rättsprocess som fått bandet att prata om att framtiden är osäker och basisten Dr. Matt Destruction att ta en paus från bandet.

Men från den sekund som The Hives kommer in på scenen så är allt det där bortblåst. Bandet är lika piggt som alltid och öser på som om de aldrig gjort annat.

I fronten står Howlin’ Pelle. Detta under till frontman. En av världens bästa. Att höra hans mellansnack är lika trevligt som att höra låtarna. Han snackar om att det är den enda spelningen för The Hives i Sverige i sommar, men nästa sommar kommer bandet hem till alla i publiken och spelar. Vem har föräldrafritt? Han presenterar bandet som uppfinnare av trumman och tusen år gamla män uthuggna ur isblock. Han är spelningen igenom övertygad om att det står 62000 The Hives-fans framför honom, och oavsett sanningshalten i det så känns det precis så. Han crowdsurfar på publiken – som sitter ner enligt hans kommando.

Alla som aspirerar på att bli frontfigurer i ett band borde gå i skola hos herr Almqvist.

En ny låt får vi höra, resten är hits som det inte spelar någon roll om man har hört eller inte – de är så catchiga att de sitter direkt.

Några dalar finns det inte i den här spelningen. För att dra upp en sliten klyscha – The Hives går ut med 100 procent och ökar. Välkomna tillbaka!